Ünye Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı yapıldı.
09 Kasım 2023

Ünye Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı yapıldı.

Ünye Devlet Hastanesinde 2023 yılı Hastane Afet Planı (HAP) çerçevesinde muhtemel meydana gelebilecek yangın olayına karşı personelin duyarlılığını ölçmek ve artırmak, yaşanabilecek olumsuzlukların önlenebilmesi amacıyla tatbikat yapıldı.

Tatbikat öncesi Ünye Devlet Hastanesi Konferans Salonunda Sivil Savunma Uzmanı Emine Doğandemir tarafından tüm personele afet, afet çeşitleri, deprem, yanma, yangın  çeşitleri ve  söndürme usulleri, olası bir afet ve yangın durumunda kullanılacak tahliye yolları konulu eğitim verildi.

Tatbikat kapsamında hastane personeli tahliye planı çerçevesinde güvenlik şeridi çekilmiş alana toplandı. Toplanma yerindeki personele Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Amiri Mehmet Sarıoğlu ve Eğitmen Tolga Aktaş tarafından yangın ve yangın söndürücülerinin kullanımı konularında eğitim verildi. Ayrıca personelin de katılımı sağlanarak yangın tüplerinin kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı.

Olağanüstü hallerde emniyet, askeriye ve sağlık teşkilatı toplumda meydana gelen afet ve acil durumun oluşturduğu riskler konusunda öncelikli olarak acil eylem planlarını ortaya koyacak birimler olduğunu belirten  Hastane Başhekimi Op.Dr.Ahmet Ateş; “Bugün burada mevcut bir yangın riskine karşı önceden tedbir almak, ilgili birimlerimizin rol ve sorumluluklarını önceden belirlemek adına tatbikat gerçekleştirmiş olduk. Hastanemiz Afet Planı (HAP) kapsamında yapılan, yangın riskine karşı ilgili birimlerimizin olay anında nasıl davranmaları gerektiği, olay esnasında kimin, nasıl bir rol ve sorumluluk üstleneceğinin değerlendirilmesi adına yapılan bir tatbikattır. Tatbikat ile olay yerinin ve çevresinin güvenliğinin sağlanması, elektrik tesisatı ve cihazların zarar görmesinin engellenmesi, elektrik akımının kesilmesi, olay yerinin jenaratör yardımı ile aydınlatılması, söz konusu alandan personelin güvenli bir şekilde tahliyesinin sağlanması, olaydan etkilenen personelin tıbbi müdahalesinin yapılması ve oluşabilecek diğer zararların önlenmesi hedeflenmektedir. Bu tatbikat her ne kadar  sadece bir senaryo ile gerçekleştiriliyor olsa da; olası tüm senaryolara hazırlıklı olunması gerektiğinin bilinci içerisinde olmalıyız. Tatbikatta görev alan tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

• WhatsApp Image 2023-11-08 at 13.11.37 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2023-11-08 at 13.11.37.jpeg