.
23 Şubat 2022

Yerli ve Milli Aşımız Turcovac Ünye Devlet Hastanesinde uygulanmaya başladı.

Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC Ünye Devlet Hastanesinde uygulanmaya başladı.

Yerli aşının uygulamaya girmesinden duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti vurgulayanÜnye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tamer Kutlu: “Gurur kaynağımız yerli ve milli TURCOVAC aşımızı İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Mustafa Kasapoğlu’nun talimatıyla bugünden itibaren Ünye Devlet Hastanemizde uygulamaya başlamış bulunmaktayız. TURCOVAC aşımız İnaktif bir aşı olup en iyi bilinen ve yaygın kullanılan geleneksel aşı türlerinden biridir. Yapılan çalışmalarda TURCOVAC aşısının etkinliğinin en az Sinovac aşısı kadar etkili olduğu bildirilmiştir. Yerli ve milli olan TURCOVAC aşısını tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Hastanemizde uygulanmaya başlanan TURKOVAC aşısı MHRS üzerinden randevu alınarak uygulanmaktadır.  Hiç aşı olmamış 18 yaş ve üzerindeki kişilere dört hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam iki doz uygulanmaktadır. Hatırlatma dozu olarak uygulanması halinde tek doz uygulanması yeterlidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ünye Devlet Hastanesinde Turcovac aşısı uygulanan Kadir Kebelek: "Zaten uzun zamandan beri bekliyordum TURKOVAC aşısını. Kendi hocalarımız, profesörlerimiz, doktorlarımız bu aşıyı ürettiler. Bu aşıyı arzu ederek, koşarak geldim. İlk önce yaptırayım istedim Türk hekimlerimize fazlasıyla da itimat ettiğimizden dolayı hatırlatma dozu aşı tercihimi yerli aşımızdan yana kullanmak istedim. Çok şükür bugün de aşımızı olduk. Vatanımıza, milletimize, tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Herkesi aşı olmaya davet eden Mehmet Hamarat ise " İki doz BioNTech aşısının ardından hatırlatma dozu olarak TURKOVAC'ı tercih ettim. Biz devletimize güveniyoruz. Aşımıza da güveniyoruz. Herkes devletine güvenip gelip aşısını olsun. İnşallah bu pandemiyi de aşılamayla yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

  • WhatsApp Image 2022-02-22 at 14.04.36.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-02-22 at 14.04.38 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2022-02-22 at 14.04.37.jpeg
  • WhatsApp Image 2022-02-22 at 14.04.37 (1).jpeg