Ünye Devlet Hastanesinde MR (Manyetik Rezonans) hizmetleri başladı.
06 Aralık 2023

Ünye Devlet Hastanesinde MR (Manyetik Rezonans) hizmetleri başladı.

Ünye Devlet Hastanesinde hızla gelişen teknolojiye uyumlu olarak vatandaşlarımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla MR (Manyetik Rezonans) Cihazını yenilendi.

Ünye Devlet Hastanesinde Manyetik Rozenans (MR) Görüntüleme ve Raporlama Hizmet Alımı İşi kapsamında yüklenici firmanın sözleşme süresi sona erdiğinden bir süredir MR çekim işlemleri yapılamıyordu. Yenilenen ihale kapsamında yeni MR Cihazı kurulum işlemleri tamamlandı ve hafta başı itibari ile MR çekim işlemleri başladı.

“Fatsa Devlet Hastanesiyle Koordinasyonu Sağlayacak MR Randevu Birimi Oluşturduk”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Ateş: “Hastanemizin 3 (üç) yıl süreli Manyetik Rozenans (MR) Görüntüleme ve Raporlama Hizmet Alımı İşi kapsamında mevcut MR cihazı yenilendi. Eski Cihazın sökülmesi ve yenisinin kurulması işlemleri yaklaşık 1 (bir) ay süre aldı. Bu süre içerisinde MR çekim işlemleri yapamadık ancak vatandaşlarımız Fatsa Devlet Hastanesinde ücret ödemeden bu işlemi yaptırabildi. Bünyemizde Fatsa Devlet Hastanesiyle koordineli olarak vatandaşlarımızın MR randevularını oluşturmak amacıyla bir birim kurduk. Bu sayede vatandaşlarımız randevu alabilmek için Fatsa’ya gitmek zorunda kalmadı. Yalnızca randevu zamanları geldiğinde çekim için Fatsa Devlet Hastanesine gitti ve işlemlerini yaptırdı” şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Başhekim Ateş: “Zemin yüzeyler onarıldı. MR çekim işlemleri 7/24 kesintisiz devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla yeni MR cihazımızın kurulum işlemleri tamamlandığını kaydeden Ateş: “ Yeni MR cihazının kurulum sürecinde verilen arayı fırsat bilerek hastanemiz görüntüleme departmanında zamanla bozulmuş ve deforme olmuş zemin yüzeylerin kaldırılarak yenilenmesi işlemlerini de tamamladık. İçinde bulunduğumuz hafta itibari ile MR çekimlerine başladık. MR çekim işlemleri 7/24 kesintisiz bir şekilde devam ediyor. En geç 3 (üç) iş günü içerisinde raporlanma işlemi de tamamlanıyor. " dedi.

MR Çekim Süresi kısaldı.

Cihazın üzerinde bulunan 16-24’lük güçlü koillerinin sayesinde çekim sürelerinde de büyük avantaj sağladığını belirten Ateş: “Normalde 20 dakikada çekilebilen MR çok daha yüksek kalitede 10 dakikada tamamlanıyor. Bu sayede bir gün içerisinde çok daha fazla sayıda hastaya hizmet ulaştırabiliyoruz. Yeni MR cihazımız ile Tüm Vücut, Nöro vasküler, Ortopedik, Abdominal, Onkolojik MR, Kolanjiografi MR incelemeleri, erken dönem inmelerin tanısında Diffüzyon görüntülemesi, kafa içi beyin omurilik sıvı artışında nedenlerin tespitinde BOS akım analizi, vücuttaki damarsal yapıların görüntülenmesi için MR anjiyografiler, meme kitlelerinin tümoral ve tümoral olmayanların ayrımında meme görüntülemeleri, safra yollarının tümöral olmayan tıkanıklıklarının ayrımı, Perianal Fistül (yırtık) tetkikleri, Prostat MR çekimleri 3D sekansları yapılır hale geldi. Ünye Devlet Hastanesi olarak amacımız devletimizin imkânlarını en verimli şekilde kullanarak vatandaşlarımıza en iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunabilmek. Bu minvalde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızın göstermiş oldukları anlayış dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyorum. Yeni MR cihazlarımızın hayırlara vesile olması temennisi ile tüm halkımıza sağlıklı günler dilerim” şeklinde konuştu.